Ask.fm is broeihaard van tienerpesterijen

Ask.fm is broeihaard van tienerpesterijen

18/04/13 – 11u02  Bron: Het Laatste NieuwsDe anonimiteit bij Ask.fm geeft pesters een slag om de arm. © Ask.fm.

Ask.fm, een onder tieners bijzonder populaire sociaalnetwerksite waar surfers anoniem vragen kunnen stellen en beantwoorden, blijkt een gedroomd vehikel voor online pesterijen te zijn. Een 12-jarig meisje, dat slachtoffer is van zulke praktijken, en haar ouders binden in Het Laatste Nieuws de kat de bel aan.

Vooral jonge internetgebruikers vinden vlot de weg naar Ask.fm. Wie een profiel aanmaakt op die site, kan daar anoniem vragen stellen en beantwoorden. Voor pesters is die anonimiteit een ideale context om zo goed als ongehinderd pijnlijke of agressieve boodschappen de wereld in te sturen.Beledigingen en aansporingen voor zelfmoord
Onder meer Saartje Baele, een meisje van 12 jaar oud uit Sint-Andries, krijgt met zulke pesterijen te maken. Tegenover Het Laatste Nieuws vertelt ze dat ze via de sociaalnetwerksite berichtjes kreeg om zelfmoord te plegen en werd beledigd. Toen ze haar profiel op de site afsloot, verplaatsten de bedreigingen zich naar haar Facebookpagina en werd er op die site ook een haatpagina tegen haar opgericht. “Ik wil niet meer naar school”, zegt de tiener, die een klasgenote van de cyberpesterijen zit.

Hoewel Ask.fm bij de meeste volwassenen geen belletje doet rinkelen, maken jongeren er gretig gebruik van. Helaas niet altijd met goede bedoelingen. Er zijn wereldwijd meldingen van cyberpesterijen via het medium, met als dieptepunt de zelfmoord van een gespest 16-jarig meisje in de Verenigde Staten, eind vorig jaar.

Bron: Het Laatste Nieuws (http://www.hln.be/hln/nl/4125/Internet/article/detail/1617018/2013/04/18/Ask-fm-is-broeihaard-van-tienerpesterijen.dhtml)

 

Labels: Ask.fm, cyberpesten,

Geen opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>